O nouă consfătuire a preoților din Cercul pastoral-misionar Arad I

Parohia ortodoxă română de pe strada 6 Vânători din orașul Arad, a fost astăzi, 30 iunie 2011, gazdă a întâlnirii lunare a preoților din Cercul pastoral-misionar Arad I, la care slujește părintele paroh Gheorghe Pop, după cum a precizat părintele Filip Albu.

Programul a început cu rostirea rugăciunii și cu invocarea binecuvântării pentru buna desfășurare a consfătuirii. În continuare, părintele prof. dr. Ioan Tulcan, coordonatorul cercului, a salutat și a mulțumit celor prezenți pentru interesul arătat față de aceste întrevederi ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului.

Părintele paroh Gheorghe Pop a susținut prelegerea intitulată „Taina Botezului și importanța numelui dat la botez”. Aprecierea finală a referentului a arătat că „numele de botez ne exprimă și ne definește personalitatea ca pe un întreg armonios, în cadrul și specificul spiritualității poporului român. Chiar dacă acest nume nu are legătura cu familia sau sfinții proximi zilei de naștere, el trebui să fie cunoscut de calendarul ortodox”.

Următoarea întrunire s-a fixat pentru data de 29 septembrie, la Parohia Arad – Gai.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…