O nouă cale de acces către Mănăstirea Snagov

Ridicată probabil în ultimii ani de domnie a lui Mircea cel Bătrân și refăcută mai apoi de Vlad Țepeș și Mircea Ciobanu, Mănăstirea Snagov este, până astăzi, o mărturie a frumuseții artei feudale românești și, peste veacuri, o păstrătoare a credinței străbune. Așezământul monahal a fost izolat pentru multă vreme, credincioșii fiind nevoiți să traverseze cu barca lacul care înconjoară insula mănăstirii. În curând, aici va fi construită o nouă cale de acces, informează TRINITAS TV.

„E necesară construirea unei pasarele și noi dorim să primim cu brațele deschise și cu sufletul curat credincioșii, pelerinii care își doresc să se închine și în această Mănăstire ocrotită de Sfinții Voievozi Constantin Vodă Brâncoveanu, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfântul Voievod Neagoe Basarab. În anul 2008 s-au împlinit 600 de ani de la prima atestare documentară și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a binecuvântat Sfânta Mănăstire și insula prin Sfânta Liturghie și prin cuvintele frumoase duhovnicești de întărire”, a spus Ierom. Varahiil Bănățeanu, Starețul Mănăstirii Snagov.

Acest proiect de mare importanță pentru viața monahală de la Mănăstirea Snagov are ca dată de finalizare 27 octombrie, de hramul Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente