O nouă biserică se va înălța în cartierul Canta din Iași

Ieșenii sunt așteptați sâmbătă, 3 noiembrie 2012, să participe la slujba punerii pietrei de temelie pentru Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul ieșean Canta.

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va pune sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 17:00, piatra de temelie pentru Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul ieșean Canta, după cum ne informează Ziarul Lumina. La slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou lăcaș de închinăciune va participa un sobor de preoți și diaconi din Arhiepiscopia Iașilor. De asemenea, sunt așteptați enoriașii din parohie, dar și ceilalți credincioși din orașul Iași care vor dori să se roage pentru ca noul sfânt lăcaș de pe strada Luca Arbore din Canta să se înalțe spre slava lui Dumnezeu, în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, a Sfântului Ioan Botezătorul și a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. „Îi așteptăm cu multă dragoste pe toți cei care doresc să participe la slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici care va fi ridicată cu ajutorul lui Dumnezeu în cartierul Canta. Vom avea bucuria ca slujba să fie oficiată de Înalt Preafințitul Teofan, care a binecuvântat în urmă cu trei ani înființarea acestei parohii”, a spus pr. paroh Ioan Damian, care este și directorul Centrului de Conferințe „Providența” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Lucrările la noua biserică vor începe în primăvara anului viitor

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul ieșean Canta a fost înființată în anul 2009, iar în perioada aprilie-decembrie 2011 a fost ridicat un paraclis din lemn în care se oficiază în prezent sfintele slujbe. Sfințirea acestui lăcaș de închinăciune, dotat cu toate obiectele liturgice necesare, a fost oficiată de pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, alături de un sobor de preoți, în luna decembrie a anului trecut. În ridicarea acestui sfânt altar s-au implicat părintele paroh Ioan Damian și părintele Mihai Coman, slujitor la această biserică și secretar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. De aproape un an, credincioșii din parohia „Sfinții Arhangheli” – Canta participă în număr mare la slujbele săvârșite de cei doi preoți. Oamenii au avut dragoste față de acest paraclis încă de la început, răspunzând mereu la apelul celor doi slujitori. „Dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumim sfinților ocrotitori pentru că enoriașii acestei parohii au răspuns întotdeauna cu bucurie și dragoste solicitărilor noastre. Una dintre cele mai mari bucurii pe care o trăim în fiecare duminică și sărbătoare este aceea că numărul credincioșilor care vin să se roage este mare. Prezența oamenilor la Sfânta Liturghie, la Taina Sfântului Maslu, la slujba Vecerniei sau a Acatistului arată că ei își doresc foarte mult o biserică în această zonă a orașului. Nădăjduim că noul sfânt lăcaș din zid, ale cărui lucrări vor fi demarate în primăvara anului viitor, se va ridica odată cu biserica din sufletele credincioșilor noștri”, a adăugat pr. paroh Ioan Damian.

Comentarii Facebook


Știri recente