O nouă Biserică se ridică în Episcopia Caransebeșului, la Stăncilova

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a pus, sâmbătă, 19 iunie, piatra de temelie pentru biserica filiei Stăncilova din Parohia Șopotul Nou, Protopopiatul Băile-Herculane.

Localitatea Stăncilova este o așezare izolată situată între Valea Almăjului și Cheile Nerei, fiind un sat cu case răsfirate pe dealuri. Credincioșii, în număr de aproximativ 300 de suflete, păstrători cu sfințenie ai tradițiilor și meseriilor arhaice moștenite de la înaintași și foarte atașați de Biserică, nu beneficiază de un locaș de cult propriu, fiind nevoiți să parcurgă 8 kilometri prin pădure până la biserica parohială din Șopotul Nou, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Astfel, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, cercetând canonic Parohia Șopotul Nou în anul 2008, a propus, împreună cu părintele paroh Samuel Șendroni și cu primarul comunei, construirea unei biserici în filia Stăncilova pentru consolidarea vieții duhovnicești în această localitate.

Sâmbătă, 19 iunie, s-a pus piatra de temelie de către Preasfințitul Lucian, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, printre care părinții protopopi din Băile Herculane și Oravița însoțiți de preoți din Valea Almăjului și din Cheile Nerei, localitatea Stăncilova, care este și granița dintre cele două protopopiate. La slujbă au participat oficialități centrale, județene și locale, împreună cu un număr însemnat de credincioși. Întâistătătorul eparhiei a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat însemnătatea punerii pietrei de temelie a bisericii ce va purta hramul ‘Sf. Apostoli Petru și Pavel’, în postul Sfinților Apostoli. Mai mult decât atât, Preasfinția Sa a evidențiat comuniunea ce se realizează între ‘Sfântul Apostol Toma’ ocrotitorul bisericii parohiale din Șopotul Nou, ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’, ocrotitorii bisericii ce se va construi în Stăncilova, și ‘Sf. Apostol Iuda’, apostolul prăznuit în ziua când Providența Divină a rânduit așezarea pietrei de temelie a bisericii din această filie. La final, chiriarhul a împărțit binecuvântări arhierești și iconițe tuturor credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente