O nouă Biserică pentru Parohia Dealul Ocnei din Sibiu

Această duminică a adus o mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Dealul Ocnei din Sibiu. Întreaga comunitate aflată la marginea municipiului a primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a slujit la altarul Bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt”, informează TRINITAS TV.

După oficierea Sfintei Liturghii, mitropolitul le-a vorbit credincioșilor despre perioada pregătitoare pentru Postul Mare: „Cu rugăciune smerită călătorim împreună cu Hristos, ne întoarcem ca Fiul risipitor spre iubirea, spre dragostea nemărginită a Tatălui Ceresc pentru a dobândi răsplată la masa Împărăției prin Taina Spovedaniei”.

După Sfânta Liturghie, comunitatea din Dealul Ocnei a mers în procesiune pentru a participa la un alt moment important: punerea pietrei de temelie pentru un nou lăcaș de închinare, ce va purta trei hramuri: ‘Nașterea Maicii Domnului’, ‘Sfântul Stelian Paflagonul’ si ‘Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei’.

Parohia ‘Dealul Ocnei’ a fost înființată după 1990, în condițiile în care angajații de la fostul IAS au rămas și după desființarea unității economice.

Construcția noii biserici a Parohiei „Dealul Ocnei’ va începe în primăvara acestui an, imediat ce vremea va permite demararea lucrărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente