O nouă Biserică pentru maramureșeni

În comuna maramureșeană Giulești, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat ieri, 23 aprilie, Sfânta liturghie pe locul unde urmează să se construiască o nouă Biserică. Preasfinția Sa a așezat și piatra de temelie a viitorului lăcaș. Biserica va avea hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, ocrotitorul Maramureșului”.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Comunitatea ortodoxă care este jumătate și e formată din 500 de persoane s-a hotărât să-și construiască propria Biserică, o Biserică de lemn maramureșeană, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului, a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș. Nădăjduim că acest început pe care l-am început astăzi va fi desăvârșit prin construirea cât de curând, cu sprijinul și a celorlalte parohii și a autorităților și de ce nu al Secretariatului de stat pentru culte și a Sfintei episcopii”

La Sfânta Liturghie au participat preoți, diaconi, reprezentanți ai autorităților centrale și locale și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…