O nouă Biserică pentru maramureșeni

În comuna maramureșeană Giulești, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat ieri, 23 aprilie, Sfânta liturghie pe locul unde urmează să se construiască o nouă Biserică. Preasfinția Sa a așezat și piatra de temelie a viitorului lăcaș. Biserica va avea hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, ocrotitorul Maramureșului”.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Comunitatea ortodoxă care este jumătate și e formată din 500 de persoane s-a hotărât să-și construiască propria Biserică, o Biserică de lemn maramureșeană, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului, a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș. Nădăjduim că acest început pe care l-am început astăzi va fi desăvârșit prin construirea cât de curând, cu sprijinul și a celorlalte parohii și a autorităților și de ce nu al Secretariatului de stat pentru culte și a Sfintei episcopii”

La Sfânta Liturghie au participat preoți, diaconi, reprezentanți ai autorităților centrale și locale și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente