O nouă biserică pentru credincioșii din orașul Bocșa

La praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie) din acest an, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a târnosit o nouă biserică în orașul Bocșa, informează Episcopia Caransebeșului.

Noua biserică va purta hramul ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’ și a fost construită la inițiativa Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu al Ardealului, lucrările începând în anul 2001, pe când Înaltpreasfinția Sa arhipăstorea Eparhia Caransebeșului. Lucrările au fost coordonate de către părintele profesor de religie Caius Negrea, care a depus eforturi substanțiale pentru ctitorirea acestui sfânt locaș.

Încă dintru începuturi s-a hotărât ca pe lângă această biserică să funcționeze și un așezământ social pentru copiii nevoiaș, drept pentru care, până în acest moment s-au obținut aprobările și s-a concretizat o parte din ansamblul social-filantropic. Cu acest prilej s-a binecuvântat temelia așezământului, urmând ca în cel mai scurt timp acesta sa fie funcțional, deservind copiii nevoiași din orașul Bocșa.

Pentru a putea coaliza în jurul acestui proiect, credincioșii care să susțină activitatea socială, din anul acesta, în luna mai, prin decizia chiriarhală a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian s-a hotărât formarea unei mici comunități parohiale în jurul edificiului eclesial.

Slujba de târnosire a bisericii a început la orele 9.oo după care s-a oficiat dumnezeiasca Liturghie arhierească în finalul căreia credincioșii s-au putut închina înaintea sfintei mese, potrivit tradiției noastre bisericești.

Tot cu acest prilej chiriarhul a oferit distincția de iconom părintelui paroh, precum și diplome de ctitorire binecredincioșilor creștini care au susținut această frumoasă lucrare.

Comentarii Facebook


Știri recente