O nouă Biserică pentru credincioșii din Fundătura, județul Vrancea

Creștinii ortodocși din parohia vrânceană Fundătura vor avea o nouă Biserică. Ieri, 6 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Epifaniei, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru viitorul lăcaș de cult, așezat sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Păulești.

Cu privire la acest nou lăcaș de cult Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: „Am sfințit locul și am pus piatra de temelie pentru noua Biserică cu hramul ‘Cuvioasa Parascheva’ din noua parohie Fundătura care s-a desprins de parohia Păulești. Și m-am bucurat că deja s-a zidit mult și acum, după Sfintele Sărbători, se vor relua lucrările de zidire”.

Parohia Fundătura a fost înființată în urmă cu doi ani, fiind desprinsă din Parohia Păulești, informează TRINITAS TV.

La slujba de târnosire și la Sfânta Liturghie a participat un număr mare de credincioși. Printre aceștia s-au remarcat copiii îmbrăcați în frumoase costume populare din zona istorică a Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protopop la Bălţi: Pr. Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut…