O nouă biserică pentru credincioșii din Bociu

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit duminică, 29 iulie 2012, biserica din Parohia Bociu, Protopopiatul Huedin.

Slujba de târnosire a lăcașului de cult a avut loc dimineața, când s-a sfințit și crucea înaltă de 9 metri, iluminată electric, amplasată în curtea bisericii. Apoi, Înalt Preasfințitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un impresionant sobor de preoți.

În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Ziarul Lumina, Mitropolitul Clujului le-a dat credincioșilor câteva îndemnuri duhovnicești, sfătuindu-i să participe la Sfânta Liturghie, să se împărtășească regulat și să facă fapte de milostenie.

Parohia din Bociu a fost înființată în urmă cu doi ani. Înainte a fost filie a Parohiei Buteni și are, momentan, statutul de parohie misionară. Potrivit preotului slujitor Horea Șaitiș, lăcașul de cult sfințit astăzi poartă hramul ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ și a fost ridicat în mai puțin de un an, după ce vechea biserică a fost retrocedată cultului greco-catolic. Piatra de temelie a fost pusă tot de Înalt Preasfințitul Andrei, în 17 iunie anul trecut. Lăcașul de cult din lemn, în stilul bisericilor nord-transilvănene, a fost ridicat cu ajutorul fiilor satului, răspândiți în toată țara.

Comentarii Facebook


Știri recente