O nouă Biserică pentru Cartierul „Constantin Brâncuși” din București

Sărbătoare în Cartierul „Constantin Brâncuși” din București. Sute de credincioșii au participat astăzi, 3 octombrie, încă de dimineață, la sfințirea demisolului noii Biserici din acest cartier, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Piatra de temelie a acestei noi Biserici a fost pusă pe 3 februarie 2008, tot de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul. Astăzi, cei doi preoți slujitori au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru activitatea depusă în acești ani în cadrul parohiei, rangul de iconom stavrofor.

„Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a înscris o a doua pagină de aur în cartea vieții tinerei parohii din cartierul Brâncuși din Drumul Taberei. Preasfinția Sa a târnosit demisolul Bisericii noastre, demisol amenajat în timp de doi ani, deoarece piatra de temelie a fost pusă pe 3 februarie 2008 și din primăvara aceluiași an am început și lucrările. Am primit sprijin din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, a Primăriei Sectorului 6 și a credincioșilor din parohie. Pentru această zi minunată mulțumim Bunului Dumnezeu, mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și pentru distincțiile pe care ni le-a acordat și nădăjduim ca aceste distincții sunt nu numai pentru ceea ce am făcut, ci mai ales pentru ce vom face și că nu vom dezamăgi de acum această slujire pe care ne-a încredințat-o”, a spus părintele Costel Burlacu, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” – Brâncuși.

După slujba de sfințire, așa după cum este în rânduiala Bisericii, toți credincioșii, bărbați și femei, au trecut și s-au închinat la Sfântul Altar. Biserica are hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul”.

Comentarii Facebook


Știri recente