O nouă biserică ortodoxă, în comuna bistrițeană Parva

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a oficiat ieri, 29 iunie, slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud, potrivit radiorenasterea.ro.

„Ridicarea unui nou locaș de cult în parohia noastră este necesară, întrucât actuala biserică ce are hramul „Buna Vestire” se află într-o stare avansată de degradare. Biserica va fi amplasată lângă actuala casă parohială, care este, de asemenea, nou construită. Locașul de cult pe care dorim să-l ridicăm va purta hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Biserica va fi în formă de cruce, diferită de cea actuală care este în formă de navă. Construcția va avea 25 de metri în lungime și 12 metri în lățime” a precizat părintele paroh Florin Marius Nalaț.

Lucrările la fundația noii biserici cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parva vor demara în toamna acestui an. Vechea biserică a fost ridicată în urmă cu 60 de ani dar la edificarea ei s-au folosit bârnele din prima biserică a parohiei, construită în secolul XIX. Astfel lemnul s-a degradat, ceea ce a impus construirea unui nou locaș de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente