O nouă biserică închinată Sfinților Martiri Brâncoveni în Arhiepiscopia Râmnicului

În Duminica a X-a după Rusalii, de la orele 13:00, în Parohia Lungești, din Protopopiatul Drăgășani, județul Vâlcea, după Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, la străvechea mănăstire brâncovenească Mamu, în cadrul unei ceremonii religioase, precedată de o procesiune cu icoana Sfinților Martiri Brâncoveni la care au participat numeroși credincioși, a fost pusă piatra de temelie pentru biserica cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache”, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

După slujbă, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța ridicării de noi lăcașuri sfinte, a mulțumit ctitorilor fondatori familia profesor Ioan Iordăchescu pentru donarea locului, la felicitat pe părintele Marius Tudor Bogdan pentru inițiativa de a construi biserică în aceste vremuri grele prin care trece poporul român, și i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți dăruindu-le iconițe și cărți de rugăciuni.

La slujba de punere a pietrei de temelie au fost prezenți Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, părintele Mădălin Iulian Bușagă, protoiereu de Drăgășani, reprezentanți ai autorităților de stat, locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Terenul pentru construcția noii biserici cu hramul „Sfinților Martiri Brâncoveni”, a fost donat de către familia domnului profesor Ioan Iordăchescu.

Comentarii Facebook


Știri recente