O nouă biserică închinată Sfântului Andrei Șaguna

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la biserica din cartierul sibian Viile Sibiului. Ierarhul a așezat piatra de temelie pentru o nouă biserică ce va avea hramurile ‘Nașterea Maicii Domnului’, ‘Sfântul Stelian’ și ‘Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei’, după cum ne informează Ziarul Lumina.

IPS Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, între care s-au aflat pr. prof. dr. Vasile Grăjdian, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu, protopopul de Sibiu pr. Ioan Coșa, pr. paroh Ovidiu Craiu. În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre Judecata Universală care va așeza pe cei drepți spre comuniune veșnică în Împărăția cerească, iar pe cei nedrepți spre osândă veșnică. Astfel, fiecare va vedea atât faptele sale, dar și pe ale celorlalți, fiecare urmând să fie judecat și răsplătit după urmările acestor fapte.

‘Dacă am făcut fapte bune, acestea continuă să facă bine și după moartea noastră. Binele acesta se cumulează, se adună și ne urmează pe noi dincolo, când suntem în Împărăția cerurilor. Iar dacă facem fapte rele în această viață și lucrează răul în lume, acesta se va adăuga ca o greutate la judecata de obște. Judecata finală va fi completă și veșnică’, a spus Înalt Preasfințitul Laurențiu.

Sărbătoarea a continuat cu procesiunea spre locul unde se va construi noua biserică. Aici s-a oficiat slujba specifică, locul fiind sfințit în cele patru puncte cardinale și încredințat lui Dumnezeu pentru a I se zidi casă și lăcaș de închinare. După așezarea pietrei de temelie, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom pe pr. Ovidiu Craiu și a felicitat comunitatea pentru credință și curajul de a construi un lăcaș de rugăciune în vremuri dificile din punct de vedere material.

Așezarea de la Viile Sibiului își are originile în perioada comunistă, când aici funcționa o Întreprindere Agricolă de Stat (IAS) și muncitorii locuiau în casele construite în jurul acesteia. După desființarea IAS-ului a rămas o comunitate care în prezent numără 75 de familii. Parohia Dealu Ocnei a fost înființată după Revoluția din 1989, iar în urmă cu cinci ani s-a amenajat o bisericuță într-una din case, închinată ‘Pogorârii Sfântului Duh’. Visul credincioșilor de a avea un lăcaș de cult nou începe să se împlinească, piatra de temelie fiind așezată de IPS Mitropolit Laurențiu, pe un teren din inima comunității, donat de o credincioasă din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente