O nouă biserică închinată Sf. Cuv. Parascheva, în comuna Șieu din județul Maramureș

În comuna Șieu, județul Maramureș, a fost sfințită ieri, 29 august, biserica ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Numeroși credincioși din tot județul au asistat la slujba de sfințire săvârșită de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Credinciosii au stat la rând ore întregi pentru a intra în Sfântul Altar și a se închina la Sfânta Masă, ușile împărătești fiind deschise atât pentru bărbați cât și pentru femei, cu prilejul sfințirii noii biserici.

După slujba de sfințire a noii biserici din Șieu a avut loc ceremonia acordării unor diplome mai multor familii care au contribuit la ridicarea bisericii, familiei care a donat terenul, Consiliului Parohial, dar și autorităților centrale care au donat clopotele, sfințite cu această ocazie.

Piatra de temelie a bisericii ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna maramureașeană Șieu a fost pusă la data de 15 octombrie 2006. Lăcașul de cult, ridicat în 6 luni, a fost construit din lemn de brad de o familie de meșteri din Maramureș, respectând tradiția arhitectonică a zonei.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…