O nouă biserică în Țara Oașului

O nouă biserică va fi ridicată în Țara Oașului. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a pus astăzi, 3 iulie, piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult în localitatea Gherța Mică din județul Satu Mare, prilej cu care a oficiat și slujba Sfintei Liturghii, informează TRINITAS TV. La slujbe au luat parte foarte mulți credincioși, îmbrăcați în frumoasele straie populare.

„Suntem în ținutul în care credința, portul, tradiția și păzirea rânduielilor sfinte este la mare înălțime. Zi de mare sărbătoare aici în Gherța Mică pentru că s-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică. Cea veche, construită în urmă cu 130 de ani, nu mai poate fi restaurată substanțial ca să servească drept locaș de cult. De aceea, cele 650 de familii care alcătuiesc comunitatea ortodoxă de aici s-au hotărât să-și construiască o nouă biserică și s-au angajat cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfinților Apostoli, s-o ducă la bun sfârșit într-un timp nu foarte lung”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Noul lăcaș de cult va purta hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Biserica veche poartă hramul Nașterii Maicii Domnului și datează din anul 1873, fiind în prezent neîncăpătoare pentru numărul mare de enoriași.

Tot astăzi, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Gherța Mică.

Comentarii Facebook


Știri recente