O nouă biserică în satul Străjescu, județul Vrancea

Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei, înconjurat de un distins sobor de preoți și diaconi, a oficiat astăzi, 22 martie 2009, slujba de sfințire a noii biserici din satul Străjescu, filială a Parohiei Doaga, județul Vrancea, în prezența unui însemnat număr de credinioși din parohie și din împrejurimi.

Întrucât vechea biserică a satului, ridicată din materiale care nu oferă o rezistență deosebită, punea probleme în ceea ce privește consolidarea ei, inițiativa construirii noului lăcaș de cult – așezat sub ocrotirea duhovnicească a Sfintei Treimi – a aparținut Chiriarhului Eparhiei de la Curbura Carpaților, Preasfinția Sa fiind cel care a pus piatra de temelie în luna decembrie a anului 2003.

Lucrările de zidire au fost încredințate preotului paroh Ionel Stan, care a fost ajutat de membrii Consiliului și Comitetului Parohial, cu toții primind sprijinul tuturor creștinilor din localitatea vrânceană Străjescu, aceștia muncind efectiv la ridicarea bisericii. Eforturilor depuse de aceștia li s-au adăugat ajutoarele financiare primite de la diverși binefăcători creștini, precum și de la Centrul Eparhial din Buzău. Toate aceste osteneli au fost răsplătite de către Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie prin acordarea rangului de iconom părintelui Ionel Stan.

Noul lăcaș de cult sfințit astăzi va fi înfrumusețat cu pictură în tehnica „fresco”, finalizarea acestor lucrări urmând a avea loc în numai 3 ani.

Sursa: Episcopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente