O nouă biserică în Parohia Corni, Protopopiatul Huși

Cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, în Parohia Corni – Albești, Protopopiatul Huși, se construiește Biserica ‘Sfântul Gheorghe’. Lăcașul de închinăciune, care va avea o înălțime de 26 de metri, a început să se zidească anul trecut, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În parohia Corni – Albești, Protopopiatul Huși, a început anul trecut construirea noii biserici parohiale, cu binecuvântarea și prin susținerea Preasfințitului Corneliu. Lucrările la noul lăcaș de închinăciune sunt realizate de o echipă de muncitori, care sunt ajutați de enoriașii din parohie. Sfântul lăcaș are 23 de metri lungime, șase metri lățime și 26 de metri înălțime. ‘În prezent se lucrează la acoperișul în stilul ștefanian, tabla fiind montată pe 70% din suprafață. Crucile de pe biserică au fost sfințite de Preasfințitul Corneliu, apoi au fost aduse la Albești în această vară pentru a fi montate pe biserică. Lăcașul de cult are patru cruci: două pe navă, una deasupra sfântului altar și una pe turla principală. Șantierul a fost demarat la jumătatea lunii iulie a anului 2011. Ctitorul principal al bisericii este Preasfințitul Corneliu, care s-a născut în localitatea Corni, Firma SC Radical Grup din Vaslui donând zece tone de fier-beton pentru fundație. Am avut un mic sprijin din partea enoriașilor din parohie, majoritatea vârstnici, care ne-au ajutat după puterile lor’, a spus pr. paroh Victor Popușoi.

Biserica veche a parohiei Corni datează din anul 1890, fiind zidită din cărămidă. La mijlocul secolului trecut a fost reconstruită după ce a fost afectată de un cutremur. Nu are structură de rezistență, fiind expusă riscului seismic.

‘Întrucât costurile pentru reconsolidare, evaluate de o echipă de experți, sunt foarte mari, PS Corneliu ne-a dat binecuvântare să zidim un nou sfânt lăcaș. Pentru noi este o mare bucurie pentru că se zidește o nouă biserică. Oamenii credincioși din parohie au ajutat și au contribuit la zidirea noului lăcaș de închinăciune. Unii localnici din Corni, care aparțin cultelor neoprotestante, s-au împotrivit zidirii sfântului lăcaș. Preasfințitul Corneliu ne-a încurajat mereu și ne-a spus că noua biserică se ridică ‘în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu’. Mulțumim Preasfințitului Corneliu pentru tot sprijinul acordat parohiei noastre’, a adăugat pr. paroh Victor Popușoi.

Comentarii Facebook


Știri recente