O nouă biserică în municipiul Reșița

În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul reșițean Govândari. După slujba de binecuvântare, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

La acest important eveniment din viața Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița au participat autorități locale, precum și sute de credincioși, care și-au manifestat bucuria de a avea un lăcaș de închinare și de alinare sufletească în cartierul lor.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Emil Crăciun, pentru bogata sa activitate pastoral-misionară și gospodărească, a fost hirotesit iconom, iar ctitorii și binefăcătorii au primit acte de cinstire.

„Protopopiatul Reșița trăiește astăzi o zi de mare sărbătoare, bucurie care vorbește despre activitatea preoților parohi ai acestui protopopiat din Episcopia Caransebeșului. Parohia Pogorârea Duhului Sfânt din Municipiul Reșița trăiește astăzi o zi de aleasă bucurie, aș putea să spun că este cea mai mare bucurie din viața acestei comunități, acestei parohii, pentru că astăzi se binecuvântează biserica ce a fost începută din anul 2007. Iată că, după numai patru ani, această biserică a fost înălțată prin osteneala părintelui paroh Emil Crăciun. Patru ani în care s-a muncit la această biserică. Nu este finalizată, însă se pretează în forma în care este acum la slujbele și activitățile zilnice din această parohie. Nădăjduim și trăim speranța că următoarea etapă, pe care o așteptăm cu toții, târnosirea bisericii, va fi cea care va încununa în mod desăvârșit această lucrare începută în Parohia ‘Pogorârea Duhului Sfânt’ din Reșița”, a mărturisit părintele protopop Cătălin Mirișan.

Cuvântul de învățătură i-a aparținut ierarhului, care a precizat: „Suntem astăzi la Reșița, în cartierul Govândari, pentru a binecuvânta această biserică și pentru a inaugura șirul slujbelor în această biserică închinată praznicului Pogorârea Duhului Sfânt. Dacă până acum, părintele Emil și dumneavoastră, iubiți credincioși, v-ați rugat și ați săvârșit chiar și Sfânta Liturghie în fiecare duminică și sărbătoare, într-o centrală termică, iată, de astăzi, în mod festiv și cu totul după rânduială, intrați în noua biserică pe care ați dorit-o și la care ați pus atât de mult suflet. Părintele Emil Crăciun împreună cu dumneavoastră ați avut răbdare, smerenie, dragoste și spirit de sacrificiu. Nu ați deznădăjduit chiar și atunci când probleme materiale și financiare v-au copleșit. Ați mers înainte și, iată, după cinci ani de muncă și jertfă, astăzi ne bucurăm să intrăm cu adevărat în biserica măririi lui Dumnezeu, în această biserică atât de necesară în Reșița, în acest cartier. Așadar, la praznicul Pogorârii Sfântului Duh, anul viitor și, de acum, în fiecare an, iubiți credincioși și credincioase, vă veți bucura de sărbătorirea hramului în biserică și nu în altă parte”.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat o slujbă de Parastas, apoi a miruit credincioșii și le-a împărțit acestora anaforă și iconițe.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița a fost înființată în anul 2002, din inițiativa Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă Episcop al Caransebeșului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 29 august 2006, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în prezența unui numeros sobor de preoți, a oficialităților locale și a numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente