O nouă biserică în municipiul Oradea

În Duminica a XX-a după Rusalii, 19 octombrie 2008, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir”, ce se va construi în cadrul complexului social al parohiei cu același nume din Oradea.

Lucrările de construcție a noului lăcaș de cult, precum și a complexului social, sunt coordonate, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, de către P.C. Pr. Gheorghe Adrian Fofiu, consilier pentru Asistența socială în cadrul Episcopiei Oradiei, și P.C. Pr. Dan Lucian Lele, slujitor la Penitenciarul din Oradea.

În cuvântul de învățătură rostit după săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sofronie a subliniat importanța construirii unei noi biserici în municipiul Oradea, oraș în care este nevoie de noi biserici ortodoxe, dat fiind numărul mare de credincioși. Apoi, Preasfinția Sa a arătat faptul că acest așezământ trebuie să fie un model, pentru ca și în alte părți ale Eparhiei, dar mai ales în Oradea, să se ridice astfel de edificii.

La final, a felicitat pe părinți, pe ctitori, pe ostenitori și pe credincioșii prezenți și i-a îndemnat ca și pe mai departe să continue cu aceeași râvnă lucrarea începută, spre a fi terminată cât mai curând.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…