O nouă biserică în Mitropolia Basarabiei

Săptămâna trecută, Înalt Preasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului și Mitropolitul Basarabiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit piatra de temelie a noii biserici din orașul Căușeni, Republica Moldova. Lăcașul, care va fi construit pe un teren al Spitalului ‘Ana și Alexandru’ din oraș, va purta hramul ‘Nașterea Sfântului Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan’, după cum ne informează Ziarul Lumina.

În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul Petru a vorbit despre importanța lăcașului de cult pentru o comunitate de creștini.

‘Este binecuvântată fapta frățiilor voastre că ați reușit, după multe încercări, să obțineți acest teren și acum să punem piatra de temelie a unui nou sfânt lăcaș unde va fi slăvit Dumnezeu. Bunul Dumnezeu să vă ajute să duceți la bun sfârșit această lucrare. Nu va fi ușor, ținând cont de timpurile grele sub raport financiar prin care trecem. Dar acolo unde este credință puternică, Dumnezeu ajută. Știm că în acest cartier al orașului este nevoie de o biserică și Dumnezeu v-a ales să fiți aceia prin care se începe această lucrare. Dumnezeu pe toți ne cheamă să fim împreună lucrători în via Sa, dar din păcate nu toți răspund acestei chemări’.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a apreciat efortul părintelui Ioan Pancu, protopop de Căușeni și parohul viitoarei biserici, care de mai mulți ani se zbate să obțină un teren pentru acest sfânt lăcaș.

La rândul său, părintele Ioan a mulțumit pentru slujba oficiată și tuturor celor care l-au sprijinit în obținerea terenului pentru noua biserică, exprimându-și încrederea că, odată cu începerea construcției, numărul celor care vor dori să contribuie la înălțarea sfântului lăcaș va crește.

Totodată, administrația Spitalului ‘Ana și Alexandru’, prezentă la slujba de sfințire, a menționat că se bucură de conlucrarea ce urmează să fie între medicii angajați și preoții care vor avea grijă de Biserica ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, fapt care va fi de mare folos tuturor pacienților instituției medicale din Căușeni.

La finalul slujbei de sfințire, Înalt Preasfințitul Petru a oferit distincția ‘Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni’ creștinilor care s-au remarcat printr-o contribuție substanțială la obținerea terenului pentru construcție și a împărțit celor prezenți icoane.

Comentarii Facebook


Știri recente