O nouă biserică în inima Dobrogei

În această duminică a fost sfințită Biserica „Schimbarea la Față” din localitatea tulceană Iulia. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, informează TRINITAS TV.

Parohia din Iulia a fost înființată în anul 2005, deși localitatea este veche. Până în anul 2007, când au început lucrările de construire a noului lăcaș de cult, mult timp, după năruirea vechii biserici, prin anii 1964-1965 slujbele au fost oficiate într-o casă donată de o familie din sat. După începerea lucrărilor la noua biserică, slujbele s-au oficiat într-o sală de clasă a școlii din localitate. Pentru activitatea desfășurată, parohul a primit rangul de sachelar, iar ctitorii distincții de vrednicie.

În viitorul apropiat biserica va fi pictată.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Timotei Prahoveanul amintește că mai sunt oameni care nu trăiesc doar pentru ei: „Aceasta este slujirea”

Reflectând la textul biblic al zilei, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, le-a spus credincioșilor prezenți duminică la Catedrala Patriarhală că există încă oameni care slujesc aproapelui după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos. „Din…