O nouă biserică în Baia Mare

Credincioșii băimăreni au un nou lăcaș de închinăciune. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a sfințit biserica parohiei nou-înființate „Duminica Femeilor Mironosițe”, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat apoi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, și Sfânta Liturghie.

„Nou înființata parohie din municipiul Baia Mare, Duminica Mironosițelor, s-a construit prin vrednicia celor doi părinți, Daniel și Bogdan, și a credincioșilor aparținători, în număr de 3000. Și-au construit o biserică provizorie pe care am binecuvântat-o astăzi în prezența a foarte mulți credincioși din această parohie, precum și din municipiul Baia Mare. Am binecuvântat-o, am sfințit-o ca să poată sluji până la construirea bisericii de zid pe acest loc pe care s-a pus deja piatra de temelie și unde se va înălța o frumoasă biserică, ce va fi o poartă de intrare în municipiul Baia Mare venind dinspre Țara Lăpușului”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

La sfintele slujbe au participat, pe lângă numărul mare de credincioși din parohie, și oficialități locale. La sfârșitul Liturghiei, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul i-a acordat Părintelui Paroh II, Gavra Bogdan Viorel, rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente