O nouă biserică în Arhiepiscopia Râmnicului

Credincioșii din satul vâlcean Săliște, aflat în comuna Romanii de Jos, vor avea în curând o biserică. Piatra de temelie pentru viitorul lăcaș de cult cu hramurile „Sfântul Pantelimon” și „Sfântul Gheorghe” a fost pusă astăzi, 10 mai 2012, în cadrul unei slujbe oficiate de Arhiepiscopul Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Emilian Lovișteanul, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a spus: „Am înălțat rugăciuni la Preabunul Dumnezeu ca locul acesta să fie un jertfelnic în care să aducă Dumnezeu harul Său, iar noi să cerem lui Dumnezeu cu nădejde pentru că numai cei care cer din toată inima primesc”.

„Va fi o biserică ce va folosi comunității de aici și cimitirului din apropiere, încât nădăjduim ca toți creștinii din comunitate să prețuiască această lucare și să ajute la înălțarea bisericii”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

Înainte de punerea pietrei de temelie, un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de corul de maici de la Mănăstirea Bistrița Olteană.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…