O nouă biserică a fost târnosită în Protopopiatul Fălticeni

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din parohia Lămășeni I a fost sfințită duminică, 31 iulie, de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Sfântul lăcaș a fost ridicat între anii 1998-2011 prin stăruința preotului Ioan Gușă de la parohia Baia, Protopopiatul Fălticeni, și a părintelui Petru Gavril, cu ajutorul enoriașilor.

Credincioșii din parohia Lămășeni I-Rădășeni, Protopopiatul Fălticeni l-au avut în urmă cu două zile în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Pimen. Ierarhul locului a fost întâmpinat de dimineață de călăreți îmbrăcați în costume naționale. În fața sfântului lăcaș, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost așteptat de soborul de preoți și de mulțimea de credincioși. A urmat rânduiala sfințirii bisericii mai întâi la exterior și apoi la interior, după care oamenii au trecut prin sfântul altar pentru a se închina la sfânta masă. Evenimentul religios de la Lămășeni este al doilea din luna iulie în Protopopiatul Fălticeni, pe 3 iulie Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților sfințind Biserica ‘Înălțarea Domnului’ din parohia Mălini. ‘Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Pimen, alături de un sobor de 20 de preoți și diaconi, pe un podium amenajat în curtea bisericii parohiale, în prezența unui număr foarte mare de credincioși. Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni. Oamenii au cinstit papucul Sfântului Ierarh Spiridon, care a fost adus în pelerinaj de la Mănăstirea Râșca din județul Suceava. Înalt Preasfințitul Pimen a adresat un cuvânt de învățătură în care a punctat semnificațiile Evangheliei din Duminica a VII-a după Rusalii’, a relatat pr. paroh Petru Gavril.

Piatra de temelie a lăcașului de închinăciune târnosit a fost pusă în anul 1998 de Înalt Preasfințitul Pimen, lucrările fiind coordonate până în anul 2010 de pr. Ioan Gușă, iar ulterior de pr. paroh Petru Gavril. Mobilierul a fost lucrat în lemn de stejar, iar pictura a fost realizată în tehnica frescă de către pictorul Mircea Dascălu din Fălticeni. Pridvorul a fost ridicat în anul 2011. ‘Pentru toți credincioșii, momentul sfințirii a fost o mare bucurie. Ne-am bucurat de prezența unui număr mare de preoți slujitori și de pelerini care au trecut prin sfântul altar. Am avut parte de o vreme frumoasă, sub ocrotirea Sfântului Ierarh Spiridon, al cărui odor a fost așezat spre închinare’, a adăugat pr. paroh Petru Gavril.

Comentarii Facebook


Știri recente