O nouă biserică a fost sfințită în Arhiepiscopia Craiovei

Localitatea Busu, din comuna Grecești, județul Dolj a îmbrăcat astăzi, 16 octombrie 2011, haine de sărbătoare. După șase ani de la punerea pietrei de temelie, biserica ce poartă hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost sfințită, în prezența a câtorva sute de credincioși.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, slujba de târnosire și slujba Sfintei Liturghii au fost oficiate de către Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a detaliat învățăturile desprinse din Evanghelia acestei duminici (Pilda Semănătorului, Evanghelia după Luca, 8, 5 – 15) și i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit la ridicarea și împodobirea noii biserici. De altfel, persoanele care s-au implicat în mod deosebit în realizarea acestei sfinte lucrări au primit Gramate de mulțumire și apreciere din partea Mitropoliei Olteniei, iar preotul paroh Aurel Militaru a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Biserica din Parohia Busu a fost sfințită după ce, timp de 100 de ani, credincioșii de aici au trebuit să meargă la bisericile din localitățile învecinate, vechea biserică de lemn a localității fiind distrusă într-un incendiu, în urmă cu un secol.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…