O nouă apariție editorială la Editura Basilica

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărit recent lucrarea „Sfârșit creștinesc vieții noastre, fără durere, neînfruntat, în pace…” a teologului francez ortodox Jean-Claude Larchet. Cartea, tradusă pentru prima dată în limba română, aduce în paginile ei lămuriri din perspectivă ortodoxă a problemelor etice legate de sfârșitul vieții, informează TRINITAS TV.

Sunt abordate astfel eutanasia, sinuciderea, obstinația terapeutică, transplantul de organe, incinerarea, îngrijirile paliative, tratamentul acordat trupului după decesul persoanei, înfățișând pozițiile Bisericilor Ortodoxe locale care s-au pronunțat în legătură cu aceste teme. Între ele, un loc privilegiat îl ocupă Biserica Ortodoxă Română, al cărui document pe această temă este des citat de autor.

„Pentru creștin, spune autorul, sfârșitul vieții este un moment crucial. Răgazul dinaintea morții e timp de pocăință, de împăcare cu Dumnezeu și cu semenii, de curățire a minții și a inimii, timp de rugăciune fierbinte și alipire puternică de Dumnezeu”.

Volumul „Sfârșit creștinesc vieții noastre, fără durere, neînfruntat, în pace…” poate fi cumpărat de la librăriile Patriarhiei Române și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente