O nouă apariție editorială

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut, recent, lucrarea Parabola făcliei aprinse. Comunicarea religioasă în era informațională a Pr. Dr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal, coordonatorul Centrului de Presă Basilica. Cartea a fost publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Această carte are ca bază de fapt textul lucrării mele de doctorat la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’. De fapt, este o preocupare mai veche din ultimele două decenii de când am fost angajat în lucrarea instituțiilor media ale Bisericii. Mai întâi, la Mitropolia din Iași, apoi la Patriarhia Română aici la București cu binecuvântarea și sub purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Așadar, pentru mine această carte reprezintă rodul unui studiu desfășurat atât în țară cât și în strănătate. De asemenea, pot să spun că este un semn de recunoștință față de conducerea Bisericii, față de șansa care mi-a fost acordată ca să lucrez în diferite medii, dar în același timp în slujirea mediatică a Bisericii Ortodoxe Române”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Nicolae Dascălu, autorul volumului.

Cartea este structurată pe 4 capitole. Sunt abordate astfel, comunicarea religioasă, între experiență vie și forme de manifestare, relațiile interumane și mijloacele de comunicare, relația dintre bisericile creștine și comunicarea prin mass-media, dar și prezența Bisericilor și Religiilor în rețeaua Internet.

„Ideea de bază a acestei lucrări, căreia i-am dat un supratitlu Parabola făcliei aprinse, este că Biserica a avut, are și va avea întotdeauna un mesaj de transmis către lumea în care trăim pentru că ‘Lumina lui Hristos luminează tuturor’. Ceea ce se transmite de la Sfântul Altar, ceea ce se transmite prin lucrarea cultural-misionară, prin lucrarea social-filantropică și prin întreaga lucrare a Bisericii se transmit în perioada aceasta mai nouă și prin radio, televiziune, cotidian, publicații scrise, publicații on-line, site-uri și toate celelalte mijloace moderne de comunicare”, a mai menționat Pr. Cons. Nicolae Dascălu.

Volumul Parabola făcliei aprinse poate fi achiziționat de la magazinele de carte bisericească ale Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente