O lucrare ortodoxă misionară: Ardealul, mai prezent în „Lumina” – Ediția de Transilvania a „Ziarului Lumina”

Începând de astăzi, 9 aprilie 2010, ‘Ziarul Lumina’ al Patriarhiei Române tipărește, la Sibiu, Ediția de Transilvania. Această ediție regională este editată cu sprijinul Mitropoliei Ardealului și se va distribui în 16 județe din centrul, nordul și vestul țării. Ediția de Transilvania, la fel ca Ediția de Moldova, diferă de ediția națională cu până la patru pagini, în care sunt prezentate informații de actualitate religioasă din această parte a țării, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest prilej, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis următorul mesaj:

Încă de la apariția sa, ‘Ziarul Lumina’ a reflectat în paginile sale evenimentele bisericești importante desfășurate pe cuprinsul Patriarhiei Române. Consacrarea sa ca publicație națională, odată cu înscrierea în noul Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 198, alin. 1 și 2), a însemnat și o responsabilitate sporită în mediatizarea multiplelor activități desfășurate la nivel de eparhii. Având în vedere spațiul editorial limitat și dificultatea obiectivă de a distribui din București, la nivel național, într-un interval de timp acceptabil, o publicație cu ritm de apariție cotidian, Patriarhia Română a inclus între prioritățile sale de natură mediatică misionară și editarea unor ediții locale ale ‘Ziarului Lumina’. Astfel, după ce în februarie 2009 a fost lansată Ediția de Moldova a acestei publicații, au început să se facă pregătirile necesare pentru ca și Transilvania să aibă propria sa ediție.

Beneficiind de sprijinul Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului, această ediție de Transilvania vine în întâmpinarea dorinței eparhiilor din această zonă a României de a avea un mijloc de informare mai eficient și mai prompt. Faptul că această ediție locală va fi imprimată la Sibiu, unde s-a constituit și o subredacție a ‘Ziarului Lumina’, este o alegere firească având în vedere disponibilitatea, capacitatea și tradiția publicistică din această eparhie, dovedite și de apariția, încă din 1853, a ziarului ‘Telegraful Român’.

Primul număr al Ediției de Transilvania apare în această săptămână luminată, în vinerea Izvorului Tămăduirii, pentru a sublinia și prin aceasta faptul că ‘Ziarul Lumina’ este o publicație care dorește să vindece prin cuvânt rănile sufletului produse de o societate secularizată, cu orizont spiritual limitat la cele pământești și cu o atitudine adesea ostilă credinței și valorilor ei perene.

Binecuvântăm pe toți cei care au sprijinit și vor sprijini apariția Ediției de Transilvania și rugăm pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască tuturor lumină din lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

†Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente