O delegație a Patriarhiei Moscovei în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 27 iunie 2012, la Reședința patriarhala, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență o delegație a Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei. Oaspeții se află într-o vizită de trei zile la Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, pentru a cunoaște mai bine modul de organizare și activitățile multiple ale Administrației Patriarhale.

Oaspeții au mulțumit pentru invitația de a vizita Patriarhia Română și au transmis un mesaj fratern din partea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii. În acest sens, reprezentanții Patriarhiei Moscovei au menționat faptul că Patriarhul Moscovei acordă o atenție deosebită relațiilor frățești dintre cele două Biserici Ortodoxe surori, cu o istorie comună de suferință în perioada regimului comunist ateu și care, în prezent, au cel mai mare număr de credincioși.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de frățietate Preafericitului Părinte Patriarh Kiril și a apreciat bogata și dinamica activitate a Bisericii Ortodoxe Ruse din ultimii ani. În acest context, Patriarhul României a subliniat importanța întâlnirilor periodice dintre ierarhi și reprezentanți ai celor două Patriarhii cu scopul de a-și împărtăși reciproc din experiența proprie și de a întăriri comuniunea și cooperarea între cele două Biserici Ortodoxe surori pentru o mărturie comună în lumea de astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente