O conferință preoțească în Episcopia Alexandriei și Teleormanului: 3 noiembrie 2009

O conferință preoțească va avea loc, mâine, în Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Preoții din cele 4 protopopiate ale eparhiei vor discuta, la sediul primăriei din Turnu Măgurele, despre valoarea și semnificația persoanei umane după învățătura părinților capadocieni și în contextul provocărilor actuale.

Părintele consilier administrativ Cătălin Păunescu a declarat într-un interviu Radio TRINITAS: „Tematica este structurată pe patru capitole după cum urmează: Antropologia Parinților capadocieni, Hristologia Parinților capadocieni, Posibilitatea sfințirii firii umane, Provocările lumii contemporane și răspunsul dat de doctrina Parinților capadocieni. Bibliografia conferinței a fost înaintată fiecărui preot pentru o cât mai bună documentare și implicare în desfășurarea evenimentului. Nu vor fi neglijate nici problemele de administratie bisericească și de slujire pastorală, lunadu-se în discuție și anumite aspect legate de stadiul derulării proiectului: Hristos împartășit copiilor.’

Conferința va fi precedată de o slujbă de Te-Deum, care va avea loc la catedrala „Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele.

Comentarii Facebook


Știri recente