O biserică și două centre misionare noi în Arhiepiscopia Clujului

Un dineu caritabil pentru sprijinirea proiectelor Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a avut loc joi, 20 septembrie 2012, la Bistrița, în prezența IPS Mitropolit Andrei. De asemenea, ierarhul, aflat într-o vizită pastorală în Parohia Cojocna, a discutat despre ridicarea unei biserici în incinta Băilor de la Cojocna, precum și a unui centru social-misionar pentru persoanele de etnie romă, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cadrul evenimentului care a avut loc la Bistrița a fost prezentat proiectul Centrului de tineret ‘Părintele profesor Ioan Bunea’, ce va fi ridicat în apropierea bisericii din Sângeorz-Băi. La eveniment a fost prezent Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, preoți din toate parohiile ortodoxe bistrițene, primari, consilieri locali și județeni, șefi de instituții publice și politicieni.

Centrul misionar pentru tineret ‘Preot Ioan Bunea’ va găzdui tabere pentru tineri, manifestări și evenimente socio-culturale, cum ar fi conferințe și cercuri pedagogice. Centrul misionar va avea aproximativ 60 de locuri de cazare, bucătărie, sală de mese, o bibliotecă, o sală multifuncțională cu foaier, suprafața construită depășind 1.000 de metri pătrați. Costurile estimate pentru finalizare se ridică la peste 500.000 de euro, fonduri ce vor fi strânse din donații și alocări bugetare. Piatra de temelie a centrului a fost așezată în primăvara acestui an de IPS Mitropolit Andrei, după cum a precizat coordonatorul centrului, pr. Tudor Mudure.

IPS Mitropolit Andrei a subliniat importanța acestui centru pentru educarea viitoarei generații, spunând că aceștia au nevoie atât de activități educative, cât și spirituale, pentru a se forma. De asemenea, IPS Andrei a prezentat și alte proiecte sociale și misionare ale Arhiepiscopiei Clujului, finalizate sau aflate în curs de derulare. Publicul prezent la eveniment a audiat un concert susținut de Corala ‘Psalmodia Transylvanica’ a Arhiepiscopiei Clujului, dirijată de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Centru social și biserică nouă la Cojocna

IPS Mitropolit Andrei s-a aflat joi, 20 septembrie, într-o vizită pastorală în Parohia Cojocna, din Protopopiatul Cluj I, unde s-a întâlnit cu pr. paroh, Georgel Rednic, și cu primarul Ioan Șerban, pentru a discuta posibilitatea implementării în această zonă a două proiecte. Primul proiect se referă la construirea unei biserici în incinta Băilor de la Cojocna. Acest nou lăcaș de cult va fi realizat pe un teren aflat în proprietatea primăriei și va deservi credincioșii care vor veni în stațiune.

Al doilea proiect discutat în cadrul vizitei pastorale s-a referit la ridicarea unui centru social-misionar care să vină în sprijinul persoanelor de etnie romă și nu numai, după cum a menționat pr. Georgel Rednic. În urma vizitei pastorale a IPS Mitropolit Andrei în Parohia Cojocna, primarul localității, Ioan Șerban, a declarat că va ajuta Arhiepiscopia Clujului în realizarea celor două proiecte prin punerea la dispoziție a terenurilor pe care să fie construite cele două clădiri.

Comentarii Facebook


Știri recente