O biserică de lemn în Parcul Teiuș din Caransebeș

Din inițiativa primăriei din oraș și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, întrunit în ședința extraordinară din data de 23 septembrie 2010, a aprobat ridicarea unei bisericuțe din lemn în Parcul Teiuș, cel mai mare parc al municipiului Caransebeș, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Bisericuța va fi construită în stil maramureșean și va avea o suprafață de 33 mp. Valoarea investiției este de aproximativ 60.000 de lei și va fi suportată din fondurile bugetului local. Lăcașul de cult va fi amplasat la intersecția Dâlmei principale cu cea care însoțește malul Timișului, spre Cotitură, alături de expoziția de sculpturi din Parcul Teiuș, față în față cu sculptura intitulată: ‘Mâna care binecuvântează’, loc în care acum este ridicată o troiță. Consilierii locali au aprobat acest proiect, considerând importantă prezența unei biserici într-un loc de liniște și reculegere, dar și ținând seama că bisericuța va completa armonios ansamblul de sculpturi monumentale din lemn amplasate în imediata ei apropiere.

Programul de rugăciune va fi oficiat zilnic de un părinte slujitor la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Teiuș – Caransebeș, aflată în vecinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…