O bătrânețe frumoasă! – proiect filantropc pentru vârstnici în Episcopia Dunării de Jos

Începând cu luna decembrie 2008, la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din municipiul Galați, a fost demarat un program filantropic prin care se acordă asistență psihologică, socială, medicală și de îngrijire la domiciliu unui număr de 50 de bătrâni care au pensie sub salariul minim pe economie. Proiectul beneficiază de finațare europeană prin proiectul PHARE „Speranțe pentru vârsta a III-a”, Episcopia Dunării de Jos fiind beneficiar, iar Consiliul Local Galați partener în derularea proiectului.

Din luna mai 2009, 20 de persoane vârstnice primesc la domiciliu un pachet cu hrană (alimente de primă necesitate), beneficiază de servicii de consiliere psihologică și medicală, precum și de îngrijire și menaj la domiciliu. Începând cu luna iunie 2009, alți 30 de bătrâni primesc hrană caldă, distribuită la sufertașe, pentru acasă. De asemenea, toate aceste persoane beneficiază și de servicii de spălătorie.

Din luna iulie a.c. au fost demarate și lucrările de finisare și amenajare interioară ale clădirii aflate în curtea bisericii „Pogorârea Sf. Duh” – Galați, clădire ce va deservi ca sediu al Centrului de zi pentru persoanele în vârstă. În luna iunie a.c. au fost finalizate și procedurile de licitație pentru achiziționarea mobilierului și a autoturismului, acestea urmând a fi achiziționate în cursul lunii iulie. Totodată, precizăm faptul că valoarea ajutoarelor oferite persoanelor asistate în cadrul acestui proiect se ridică, până în momentul de față, la suma de 20.000 lei.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente