Noul hram al Catedralei Episcopale a Oradiei

Catedrala episcopală a Oradiei are, începând din această duminică, un nou hram: Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Hrisovul de proclamare solemnă a noului ocrotitor al Catedralei a fost citit după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte episcop Sofronie, chiriarhul locului, și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, după cum informează TRINITAS TV.

Au participat membrii Permanenței Consiliului eparhial, protopopi, stareți și starețe de la șezămintele monahale din Eparhia Oradiei, membrii mireni ai Adunării Eparhiale, reprezentanți ai instituțiilor de stat locale și centrale, personalități ale mediului academic orădean, ai învățământului teologic de grad liceal, comandanții de unități militare din Bihor, precum și doamnele Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei.

În după-amiaza zilei, cei doi ierarhi au oficiat, în paraclisul de la demisolul noii Catedrale Episcopale, Taina Sfântului Maslu. Credincioșii prezenți s-au putut închina și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Izbuc și la moaștele mai multor sfinți.

Comentarii Facebook


Știri recente