Noul Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a fost hirotonit ieri, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Ieri, 15 august a.c., de praznicul Adormirii Maicii Domnului, a avut loc hirotonirea întru episcop a noului Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Într-o atmosferă de mare sărbătoare, mii de credincioși s-au adunat ieri, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în paraclisul de vară al Mănăstirii Brâncoveanu, ctitorie a mitropolitului Nicolae Bălan al Ardealului, de către Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, alături de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei, Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Europei Centrale și de Nord, Preasfințitul Episcop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc hirotonirea întru Episcop-Vicar a părintelui arhimandrit Andrei Nicolae Moldovan, care a primit numele de Făgărășanul, Preasfinția Sa fiind noul Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în locul Episcopului Vasile Rășinăreanul, care a fost numit Episcop titular în Episcopia Tulcei.

Prezent la Sfânta Liturghie, părintele Teofil Părăian a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor adunați la sărbătoare, tâlcuind Evanghelia rostită în cadrul Sfintei Liturghii.

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, i-a trasmis binecuvântări și felicitări noului Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, evidențiind, în cuvântul rostit, însemnătatea misiunii de ierarh, cel care Îl întruchipează pe Hristos. Înalt Preasfinția Sa a făcut apoi un apel de suflet pentru credincioșii ardeleni de a strânge ajutoare constând în bani și materiale de construcții pentru cei loviți de năpasta apelor.

În cadrul aceluiași eveniment, a avut loc și hirotesirea întru arhimandrit a protosinghelului Hristofor Bucur, starețul Schitului „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Brașovului, dându-se citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 189/ 16 august 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…