Noul an școlar a început la Bacău sub semnul binecuvântărilor arhierești

Noul an școlar a început la Bacău, fără nicio îndoială, sub semnul binecuvântărilor arhierești. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a participat astăzi, 12 septembrie, la deschiderea oficială a anului școlar 2011-2012, la două dintre cele mai reprezentative instituții de învățământ din municipiul Bacău, după cum a precizat părintele Constantin Gherasim, Inspector pe Probleme de Tineret și Mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La orele 8.30, Preasfinția Sa s-a aflat în mijlocul micuților de la Școala Generală „Ion Creangă”, unde, alături de un sobor de preoți a sfințit noul cabinet de religie, primul cabinet de profil din Bacău închinat vrednicului de pomenire episcop al Romanului Melchisedec Ștefănescu. Urându-le să fie „înțelepți și cuminți”, PS Ioachim i-a binecuvântat de elevii claselor I-VIII din această școală, și a dăruit instituției Sfânta Scriptură și o icoană a Sf. Cuv. Parascheva, așa cum apare reprezentată în pictura din catedrala Arhiepiscopală din Roman. Totodată, fiecăruia dintre școlari, PS Sa le-a oferit câte un orar personalizat, semn al binecuvântării și al îndemnului de a fi mai buni, mai înțelepți și mai apropiați de valorile perene ale culturii și spiritualității românești.

După aceasta, PS Episcop Ioachim a participat, invitat de conducerea instituției, alături de prefectul jud. Bacău, primarul municipiului Bacău, și inspectorul școlar general școlar, la deschiderea anului școlar la Colegiul Național „George Apostu”. Evenimentul a început în sala „Ateneu”, unde corala „Armonia”, dirijată de prof. Gh. Gozar, a interpretat o serie de cântece religioase și folclorice. După cuvintele rostite de reprezentanții autorităților centrale și locale, PS Ioachim a rostit o rugăciune de binecuvântare a tuturor celor predau și învață în această școală, ca de altfel, în toate școlile din România. Apoi, a subliniat importanța și rolul predării disciplinei Religie, a prezenței cabinetelor de religie, alături de alte cabinete și laboratoare, mulțumind tuturor celor care și-au manifestat dragostea față de spiritualitatea creștină. Vizibil emoționat, Preasfinția Sa a precizat faptul că, deși au trecut 50 de ani, de când a fost elev în clasa I, se simte și acum ca un elev, având în permanență de învățat de la cei din jurul său. „Un an în care nu am învățat ceva de la Dumnezeu și de la semenii noștri, este un an pierdut”, a precizat PS Sa. care, a oferit și acestui colegiu, în dar, o icoană a Sfintei Parascheva și Sfânta Scriptură. Totodată, PS Ioachim a mai spus dascălilor, părinților și elevilor care au umplut până la refuz sala „Ateneu” că, a scoate icoanele și religia din școli echivalează cu a-l scoate chipul lui Dumnezeu din sufletele copiilor.

Evenimentul a continuat în curtea Colegiul „George Apostu”, unde PS Sa, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba de sfințire și binecuvântare a acestei reprezentative instituții școlare din urbea băcăuană.

Comentarii Facebook


Știri recente