Noul Ambasador al Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHEI ROMNE ne informează:

În ziua de 5 septembrie 2012, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Teofil Bauer, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, la începutul misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Excelența Sa Domnul Teofil Bauer a mulțumit pentru primire și a subliniat rolul important al Bisericilor în păstrarea identității etnice în contextul procesului de globalizare al lumii de astăzi. În acest sens, Domnul Ambasador a menționat faptul că în Ucraina autoritățile de stat asigură libertatea religioasă pentru Cultele religioase istorice, inclusiv pentru minoritățile naționale cărora le este garantat dreptul de oficiere a sfintelor slujbe în limba maternă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat succes domnului Ambasador al Ucrainei la București la începutul misiunii sale diplomatice în România și a subliniat relațiile de cooperare dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă din Ucraina. În acest context, Patriarhul României a evidențiat Protocolul de cooperare la nivel universitar dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă Patriarhul Justinian din București și Institutul Teologic Ortodox din Kiev, precum și pelerinajele organizate lunar de Centrul de pelerinaje al Patriarhiei Române la biserici și mănăstiri din Ucraina, care contribuie la o mai bună cunoaștere reciprocă între cele două popoare. În același timp, Preafericirea Sa a subliniat relațiile de frățietate dintre clerul și credincioșii ortodocși români și ucrainieni din Maramureș și Banat.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat faptul că în majoritatea regiunilor din Ucraina comunitățile românești se bucură de oficierea slujbelor liturgice în limba română și a considerat că de același drept trebuie să beneficieze și românii ortodocși din regiunea Odesei. Acești români, din lipsă de slujbe liturgice în limba română, se confruntă cu un prozelitism agresiv din partea cultelor neoprotestante, care le permit să se roage în limba română dacă devin adepții acestora.

La sfârșitul vizitei a avut loc un schimb de daruri (albume).

Comentarii Facebook


Știri recente