Noul Ambasador al Republicii Cipru în vizită de prezentare la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 21 martie 2012, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Doamna Kalliopi Avraam, Ambasadorul Republicii Cipru în România.

Doamna Ambasador a mulțumit pentru primire și a evidențiat relațiile tradiționale foarte bune dintre cele două țări și popoare ortodoxe, cu un patrimoniu creștin ortodox foarte bogat. În contextul preluării Președinției semestriale a Uniunii Europene de către Cipru de la 1 iulie 2012, noul Ambasador al Republicii Cipru în România a considerat oportună organizarea unor consultări între statele membre ale Uniunii Europene cu populație majoritar ortodoxă pentru identificarea și susținerea unor proiecte de interes comun.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat legăturile de frățietate dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Ciprului și a exprimat speranța intensificării cooperării practice dintre cele două popoare ortodoxe, prin inițierea unor programe culturale, educaționale și spirituale comune. În acest sens, Patriarhul României a propus organizarea unor consultări periodice bilaterale și interortodoxe cu reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe din statele membre ale Uniunii Europene pentru o mărturie comună a valorilor Ortodoxiei în context european. În același timp, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai propus organizarea unor pelerinaje la locurile sfinte din Cipru și România, prin intermediul Biroului de pelerinaje Basilica Travel al Patriarhiei Române, cu scopul unei mai bune cunoașteri reciproce și aprofundării relațiilor de prietenie între cele două țări ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente