Noul Ambasador al Marii Britanii, primit la Reședința Patriarhală

La Reședința patriarhală din București, Patriarhul României a primit astăzi, 17 noiembrie, pe Excelența Sa domnul Martin Harris, noul ambasador al Marii Britanii în România, în vizită de prezentare, informează TRINITAS TV.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a manifestat interes pentru activitatea Bisericii Ortodoxe Române pentru românii din țară și străinătate.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat succint multiplele activități pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educaționale pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară în societatea românească și diaspora. În acest context, Preafericirea Sa a evidențiat importanța cooperării dintre Cultele religioase și Statul român, care recunoaște acestora rolul de parteneri sociali și factori ai păcii sociale.

„Mă simt foarte onorat de întâlnirea de astăzi cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Am un interes atât personal, cât și profesional în domeniul religios și în Biserica Ortodoxă. Un interes personal, deoarece tatăl meu este preot în Biserica Anglicană, dar și unul profesional pentru că eu consider că relațiile între Biserici pot să înlesnească relațiile între străini. Am discutat cu Preafericirea Sa situația Bisericii Ortodoxe în România și cum să realizez un dialog între Biserica din România și cea din Marea Britanie”, a spus Excelența Sa, domnul Martin Harris.

În cadrul aceleiași întâlniri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reliefat importanța dialogului intercreștin și interreligios între Bisericile creștine și alte culte religioase, în promovarea valorilor religioase în societatea europeană contemporană. În acest sens, Patriarhul României a menționat necesitatea cooperării practice în probleme de ordin pastoral, social și cultural, precum apărarea demnității persoanei și a familiei, combaterea sărăciei și prevenirea marginalizării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…