Noul Ambasador al Iordaniei în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 19 septembrie 2012, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Munther S. Qabba’ah, noul Ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei în România. La întrevedere a mai participat părintele arhimandrit Qais Sadiq, preotul comunității creștinilor ortodocși de limbă arabă din București.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat bogata experiență diplomatică a Domnului Ambasador și l-a felicitat acum la începutul misiunii diplomatice în țara noastră. Patriarhul României a apreciat climatul de bună înțelegere între comunitățile religioase din Iordania și a remarcat în mod deosebit atitudinea autorităților iordaniene de sprijinire și promovare a pelerinajelor organizate de Patriarhia Română în această țară.

Domnul Ambasador Munther S. Qabba’ah a mulțumit pentru primire și a amintit că populația creștină din Iordania (aproximativ 10%) conviețuiește pașnic cu populația majoritar musulmană și se bucură de libertate religioasă.

În acest context, Patriarhul României și Ambasadorul Iordaniei la București au evidențiat importanța relațiilor de respect reciproc dintre popoare de religii și culturi diferite pentru păstrarea păcii și a stabilității în Orientul Mijlociu.

Comentarii Facebook


Știri recente