Noul ambasador al Franței în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 30 iunie 2014, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței la București.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a menționat că în timpul celor două luni de când se află în misiune diplomatică în România a călătorit în mai multe regiuni din țară și a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească. În acest context, ambasadorul Franței a apreciat că Ortodoxia românească are un rol important și în afirmarea valorilor spirituale în Uniunea Europeană, românii ortodocși fiind cel mai mare grup ortodox din statele membre ale Uniunii.

În continuare, Excelența Sa Domnul François Saint-Paul a subliniat necesitatea unor politici publice coerente în România, mai ales în domeniile administrației publice, educației și sănătății, cu scopul diminuării efectelor sărăciei, declinului demografic și migrației competențelor, mai ales a tinerilor, fenomene cu impact negativ asupra viitorului societății românești.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că România beneficiază de experiența și sprijinul constant al Franței în continuarea, aprofundarea și lărgirea cooperării la nivel cultural și al experienței instituționale, inclusiv la nivelul cooperării între școlile teologice din cele două țări. În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanța formării academice teoretice, având însă și aplicabilitate practică, în contextul provocărilor societății contemporane. Preafericirea Sa a subliniat vocația europeană a românilor și faptul că țara noastră are cea mai mare diasporă ortodoxă dintre statele membre ale Uniunii Europene. Această realitate determină Biserica Ortodoxă Română la dialog responsabil și conlucrare eficientă cu instituțiile civile și bisericești din statele membre ale Uniunii Europene, pentru o mai bună integrare socială și afirmare a identității spirituale a românilor. De asemenea, Patriarhul României a menționat rolul important al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă Instituțiile Europene și contribuția Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române în promovarea valorilor românești în context european.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente