NOUL AMBASADOR AL BOSNIEI ȘI HERȚEGOVINEI ÎN ROMÂNIA ÎN VIZITĂ DE PREZENTARE LA PATRIARHIA ROMÂNĂ

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNIEI ne informează:

În ziua de 31 mai 2012, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența sa Domnul Dusko Kovacevic, noul ambasador al Bosniei și Herțegovinei în România.

Domnul Dusko Kovacevic, sârb de confesiune creștin-ortodoxă, a mulțumit pentru primire și a subliniat bunele relații diplomatice dintre România și Bosnia-Herțegovina, țară care dorește să devină membră a Uniunii Europene. În continuare, domnul ambasador a făcut o scurtă prezentare a configurației religioase din țara sa. În acest context, Excelența sa a subliniat faptul că în Bosnia-Herțegovina comunitățile religioase creștine, musulmane și mozaice cooperează în cadrul unui Consiliu interreligios, fapt care contribuie la conviețuirea pașnică dintre cetățeni.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat succes domnului ambasador al Bosniei și Herțegovinei la începutul misiunii sale diplomatice la București și a menționat că și în România cultele recunoscute oficial cooperează în cadrul unui Consiliu Consultativ al Cultelor.

La sfârșitul întrevederii a avut loc un schimb de daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente