Nouăsprezece programe sociale, în desfășurare în Arhiepiscopia Clujului

Într-o vreme în care sărăcia din țara noastră și de pretutindeni este numită, eufemistic, „criză economică”, Biserica în general și Arhiepiscopia noastră în special a trebuit să-și îndrepte atenția spre categoria celor flămânzi, însetați, goi, străini sau bolnavi, căutând să-i ajute nu doar festiv, la marile sărbători creștine, ci în fiecare zi, cunoscându-se deosebirea dintre a te hrăni „mai bine” și a te hrăni „neapărat”.

În acest sens, cele nouăsprezece programe sociale care se desfășoară zilnic în Arhiepiscopia Clujului și-au intensificat activitatea în cursul anului 2008, acordând

adăpost, hrană, îmbrăcăminte și educație unui număr de 762 de persoane din cele două Centre pentru Bătrâni și Cantine Sociale din Mociu, Turda, Cluj-Napoca și Gherla, celor 40 de elevi din Școala Christiana în curs de recuperare a abandonului școlar, celor 20 de copii din Grădinița Socială de pe raza municipiului Turda, precum și celor 27 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 24 de luni din Centrul de Zi „Acoperământul Maicii Domnului”, din Cluj-Napoca.

Un număr de 3.160 de persoane au beneficiat de asistență medicală și medicamente gratuite în Policlinica „Sfântul Pantelimon” din Cluj-Napoca, iar 250 au fost beneficiarele Cabinetului Socio-Medical din Bistrița. De asemenea, 47 de persoane vârstnice din Cluj-Napoca, aflate în situații de dependență, au primit asistență la domiciliu, constând din igienă corporală, curățenie, cumpărături, hrană zilnică, consiliere, asistență medicală și tratament medicamentos.

Ajutoare bănești destinate în special unor intervenții medicale în țară și străinătate au fost acordate prin Centrul Eparhial din fondurile Filantropia și Cutia Milei, ele ridicându-se la suma totală de peste 238.000 lei noi.

Prezentul Comunicat nu intenționează să aducă laude celor ce s-au ostenit pe teren, aceștia făcându-și doar datoria, ci să adreseze mulțumiri persoanelor fizice și juridice care au alimentat aceste fonduri prin donații generoase, menite să aline suferința aproapelui. Fie ca lumina jertfelor lor să-i întâmpine întru bucuria Nașterii

Domnului!

†BARTOLOMEU ANANIA

Arhiepiscop și Mitropolit

Comentarii Facebook


Știri recente