Nouă luni de „Servicii Integrate pentru Ocupare”, în Dolj și Gorj

Asociația ‘Vasiliada’ a organizat la sfârșitul lunii octombrie o ședință de analiză a activității desfășurate în cele nouă luni care au trecut de la lansarea proiectului ‘Servicii Integrate pentru Ocupare’. Proiectul oferă servicii în vederea încadrării pe piața muncii a șomerilor tineri, șomerilor peste 45 de ani, precum și a șomerilor de lungă durată, reprezentând 20 de comunități din județele Dolj și Gorj. Din analiza prezentată a reieșit faptul că nouă persoane din județul Dolj au semnat, până acum, contracte de muncă. Printre funcțiile ocupate se regăsesc cele de șofer, agent de pază, vânzător, asistent medical generalist și muncitor necalificat. În total, au beneficiat de servicii integrate pentru ocupare 105 persoane din șase comunități doljene: Craiova, Predești, Lipov, Bârca, Malu Mare și Afumați.

Centrul de Servicii Integrate pentru Ocupare Târgu Jiu a oferit servicii de informare și consiliere profesională, mediere pentru obținerea unui loc de muncă, încadrarea în muncă și sprijin pentru păstrarea locului de muncă unui număr de 95 de beneficiari din cele cinci comunități ale județului Gorj: Târgu Jiu, Arcani, Rovinari, Cărbunești și Bumbești Jiu. Dintre aceștia, cinci au reușit să se integreze pe piața muncii.

Proiectul ‘Servicii Integrate pentru Ocupare’ este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5, ‘Promovarea măsurilor active de ocupare’. Este implementat din luna februarie a acestui an de către Asociația ‘Vasiliada’, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secția de Asistență Socială și Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente