Noua Lege a Educației Naționale, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial

Noua Lege a Educației Naționale a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. În textul Legii, la articolul 18, statutul disciplinei Religie este foarte bine definit, informează TRINITAS TV. Astfel, la alineatul 1 se stipulează: „Planurile-cadru ale învațământului primar, gimnazial și liceal includ religia ca disciplină școlară, parte a trunchiului comun”.

De asemenea, la același alineat, se mai spune și că „elevul, cu acordul părinților sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia și confesiunea.”

În continuare, la alineatul 3 al Legii, se specifică: „disciplina „Religie” poate fi predată numai de personal didactic calificat, conform prevederilor prezentei legi și abilitat în baza protocoalelor încheiate între Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și cultele religioase recunoscute oficial de stat.”

Noua Lege a Educației a fost prezentată în plenul Parlamentului, prin asumarea răspunderii, de Guvernul României, anul acesta, pe 15 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…