Noua Catedrală va fi ca o lumânare de Înviere

La finalul slujbei Vecerniei oficiată astăzi, 27 aprilie 2013, la Catedrala Mântuirii Neamului, în cuvântul de învățătură Patriarhul României a precizat că noua catedrală va fi ca o lumânare de Înviere și ca o ieșire din umilirea Bisericii care a fost răstignită în multe feluri în timpul regimului comunist ateu.

„Prima oprire în cadrul pelerinajului va fi la paraclisul Învierea Domnului, care este paraclisul Catedralei Patriarhale. El poartă hramul Învierea Domnului pentru că înainte de a Se înălța la Cer Hristos cel răstignit a înviat. Iar în apropierea acestui loc pe care se construiește Catedrala Mântuirii Neamului au fost demolate trei biserici și translate două. Paraclisul Învierii și Catedrala Înălțării arată că Biserica umilită în timpul comunismului prin cele cinci lăcașuri de cult demolate și translate poartă în ea Taina Învierii. Deci, Catedrala nouă va fi ca o lumânare de Înviere și ca o ieșire din umilirea Bisericii care a fost răstignită în multe feluri în timpul comunismului ateu. Deci, această lucrare este una cu valoare de simbol pe lângă necesitatea strict liturgică și sperăm să fie și o lucrare simbol pentru înălțarea noastră în demnitate spre slava lui Dumnezeu și spre binele poporului român”, a explicat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Preafericirea Sa a arătat că anul acesta pelerinajul a pornit de la viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu subliniind lucrarea săvârșită până acum: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă și binecuvântată când am săvârșit aici pe locul unde vor păși credincioșii în noua catedrală slujba Vecerniei, Litia și am sfințit ramurile de finic pentru pelerinajul care va urma acum și am adus rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru cei doi ani și jumătate de lucrări la noua catedrală numită Catedrala Mântuirii Neamului. Din noiembrie 2010 până acum în aprilie 2013, în doi și jumătate s-au construit 20 de metri, 16 în pământ și 4 afară pentru a ajunge la finalizarea construcției infrastructurii. De la această platformă începe propriu-zis Biserica viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului, o lucrare anevoioasă pentru că s-a construit mult în pământ, o lucrare costisitoare și sperăm că de aici încolo lucrările să fie mai ușoare și mai puțin costisitoare, deși mai trebuie să construim încă vreo 40 sau 50 de metri pentru a ne apropia de acoperișul viitoarei catedrale. Îi dăm slavă lui Dumnezeu că ne-am putut întâlni aici ca loc de plecare al pelerinajului care de obicei era mănăstirea Radu Vodă din București, dar anul acesta pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu subliniind lucrarea săvârșită până acum, începe pelerinajul din acest loc”.

Comentarii Facebook


Știri recente