Noua Catedrală Episcopală „Sfânta Treime” din Arad, sfințită de un sobor de 19 ierarhi

Astăzi, 6 decembrie 2008, a fost sfințită noua Catedrală Episcopală „Sfânta Treime” din Arad. Slujba de sfințire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel alături de șaptesprezece ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și de Preasfințitul Luchian, Episcopul sârbilor ortodocși din România.

Tot astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Arad ediția jubiliară a Liturghierului, un set de sfinte vase pentru săvârșirea Sfintei Liturghii și o cruce de binecuvântare. Preafericirea Sa i-a acordat, astăzi, crucea patriarhală pentru arhierei și un engolpion patriarhal Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei

La manifestare au participat reprezentanții ministerului Culturii și Cultelor și autorităților locale. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit astăzi distincția „Credință și Unire” acordată pentru prima dată de către Consiliul Județean Arad.

Catedrala „Sfânta Treime” din Arad este prima catedrală episcopală din țara noastră construită și sfințită după anul 1989.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente