Noua biserică din cartierul bucureștean Drumul Taberei, sfințită, astăzi, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Credincioșii bucureșteni din cartierul Drumul Taberei au o nouă biserică. Locașul de cult a fost sfințit, astăzi, 17 mai, în Duminica Samarinencii, a cincea după Învierea Domnului, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mii de credincioși au participat la slujba de sfințirea a bisericii cu hramurile Nașterea Maicii Domnului, Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Martir Emilian de la Durostorum. Slujba de târnosire a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a evidențiat simbolismul complex al textului evanghelic citit la Sfânta Liturghie în Duminica Samarinencii. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit și despre importanta sfințirii unui locaș de cult în viața credincioșilor.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat distincții, diplome de onoare și vrednicie ctitorilor și binefăcătorilor acestui sfânt locaș.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente