Nou-născuții care au supraviețuit în incendiul de la „Maternitatea Giulești” au fost botezați

Opt copii dintre cei care au fost arși în incendiul de la „Maternitatea Giulești” au fost botezați, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Tudorel Peiu, preotul de caritate al acestei unități sanitare. Șapte dintre aceștia se află în prezent internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” Secția Neonatologie din Capitală.

Părintele Tudorel Peiu a precizat faptul că nou-născuții au fost aduși în noaptea de 16 spre 17 august la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”. Astfel, primul copil a fost botezat în regim de urgență la miezul nopții, deoarece se afla într-o stare foarte gravă, decedând la scurt timp. Următorii trei copii au fost botezați în jurul orei 03:00 dimineața. Ceilalți patru nou-născuți au primit Sfânta Taină a Botezului în cursul aceleași zile de 17 august.

Preacucernicul Părinte a mai spus că Biserica este pregătită și acordă consiliere spirituală și întărire sufletească părinților care au avut de suferit. De asemenea, părintele Tudorel Peiu a precizat că în ce privește pruncii care au murit nebotezați nu există în rânduiala Bisericii vreo slujbă, dar preoții, dacă sunt solicitați, pot face o slujbă de mângâiere, care să întărească și să mângâie familia.

Incendiul de luni, 16 august, de la Maternitatea Giulești din Capitală s-a soldat cu moartea a 4 nou-născuți, iar alți șapte sunt internați cu prognostic rezervat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Procurorii, polițiștii și echipe specializate continuă investigațiile în acest caz.

Comentarii Facebook


Știri recente