Nou magazin de obiecte bisericești în Capitală

Un nou magazin de obiecte, cărți și veșminte bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a deschis în Capitală, informează „Ziarul Lumina”. Magazinul va fi sfințit în ajunul hramului Catedralei patriarhale.

Magazinul ‘Ornate Bisericești’ este situat în strada Șerban Vodă nr. 31 A și este deschis de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 09:00 și 17:00. ‘Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în cursul acestei luni s-a deschis acest nou magazin cu denumirea ‘Ornate Bisericești’. În ceea ce privește produsele, Magazinul ‘Ornate Bisericești’ păstrează o linie ca și celelalte șase magazine ale Arhiepiscopiei Bucureștilor și le oferă credincioșilor obiecte de cult, sfinte vase, cădelnițe, tămâie, mir și alte consumabile care se folosesc în cultul Bisericii sau în rugăciunea particulară. Din acest nou magazin, doritorii pot achiziționa și ultimele apariții în domeniul cărților, tipărite atât la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, cât și la alte edituri de carte creștină’, a declarat părintele Ioachim Bejenariu, inspector în cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Spre deosebire de magazinele de obiecte bisericești care nu funcționează în cadrul Bisericii, Magazinul ‘Ornate Bisericești’ oferă credincioșilor articole bisericești la prețuri mici. ‘Depozitul de Colportaj ‘Lumini de sărbători’, de unde este aprovizionat magazinul, lucrează doar cu producători – nu lucrează cu terți -, fapt care ne ajută pentru a da unui obiect un preț cât mai bun, convenabil pentru preoți și credincioși. Pe de altă parte, în magazinele bisericești ale Arhiepiscopiei Bucureștilor practicăm un singur adaos comercial, ceea ce înseamnă că în toate locațiile noastre găsim același preț pentru un produs, mult mai mic decât la alte magazine particulare’, a mai spus părintele inspector Ioachim Bejenariu.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat în ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, din 15 septembrie, ca Magazinul de Obiecte, Cărți și Veșminte ‘Ornate Bisericești’ să fie sfințit în ajunul hramului Catedralei patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…